Goede plugins vormen de basis voor een sterke Wordpress website.

Website Designer artikel

De juiste Wordpress plugins verhogen de kwaliteit en de productiviteit van je WP website.

Op het moment van schrijven zou Wordpress, volgens hun eigen website, 27% van het internet beheersen. Vandaag zijn er ongeveer 1.152.000.000 aantal websites. Internet live stats. Na een kleine berekening komen we aan meer dan 310 miljoen Wordpress websites. Dit is gigantisch.
Wordpress Het cms van Wordpress is ontwikkeld als een blogplatform. CMS staat voor Content Management System, vrij vertaald, websites waar je zelf je inhoud gaat beheren, waar je zelf je website gaat aanpassen.

Wordpress is groot geworden omdat je gratis een blog kan bouwen. Wordpress is niet moetlijk aan te leren. Voor Wordpress vind je tonnen thema's, handleidingen en uitbreidingen. Deze uitbreidingen zijn kleine software modules of apps die je kan "inpluggen" in Wordpress, vandaar de naam plugins.

Omdat Wordpress zo groot geworden is, wordt het voor hackers interessant om deze websites te gaan hacken. Je kan via slecht gemaakte plugins ineens bij tienduizenden websites tegelijkertijd inbreken. Een CMS systeem staat in de cloud wat het fragieler maakt dan een klassieke Html5 Css3 website die niet in de cloud wordt opgebouwd.

Wordpress zit aan versie 4.7.2 security release. Security release ... dat zegt genoeg. Maar meestal komen de snodaards binnen via onveilige en / of slecht afgewerkte plugins.

Een goede plugin-strategie is van levensbelang voor uw Wordpress website. De kunst is om je Wordpress website te laten functioneren met het minst aantal plugins die toch het maximum aan functionaliteit geven.

Waaraan herken je een goede Wordpress plugin?

Bij het kiezen van een plugin moet je kijken naar het aantal sterren. Goede plugins hebben 4 a 5 sterren. Kijk ook naar het aantal actieve installaties. Goede plugins hebben minstens 100.000 actieve installaties. Hoe meer actieve installaties hoe beter. Kijk naar wanneer de plugin het laatst is bijgewerkt en ofdat deze compatibel is met je huidige WP versie.

Telkens wanneer WP een nieuwe versie uitbrengt, zullen alle goede plugins zeer snel een bijgewerkte plugin uitbrengen. Dit geldt trouwens evenzeer voor de betere thema's.

Website Designer maakte voor u een selectie van een aantal must-have plugins. Deze lijst is uiteraard niet volledig en elke dag komen er nieuwe plugins bij. Het internet leeft.

Wordfence is een veiligheidsplugin. Wordfence Security gaat de veiligheid en de controle van je WP website drastisch verhogen. Zie Wordfence als een toolbox met handige functies. Wordfence houd je wp site in het oog, scant op malware, logfiles en een wp firewall. Wordfence is zelf instaat om de firewall intestellen naargelang de hostingserver. Zalige plugin. En dit krijg je allemaal al in de gratis versie. In de betalende versie krijgt u nog een pak meer.

Smush optimaliseert en comprimeert al uw afbeeldingen. Smush doet je website sneller laden, zeer belangrijk bij webshops.

Jetpack is nog zo'n essentiele toolbox. Zie dit een beetje als het Zwitserse zakmes voor Wordpress. Jetpack wordt trouwens ontwikkeld door de makers van Wordpress.

Yoast is een van de top SEO plugins. Yoast is verkrijgbaar voor alle grote CMS systemen. Begin eerst met de gratis versie, volstaat dit niet dan krijg je meer toeters en bellen in de betalende versie. Een goed alternatief voor Yoast is Alles-in-één SEO Pakket plugin.

Je WP website bevindt zich op de hosting server. D.w.z. dat je backups moet nemen. Regelmatige backups. Backup Wordpress is een eenvoudige plugin maar dat wel zijn ding doet, backuppen. Indien je over Dropbox beschikt heb je een Dropbox plugin. Updraftplus backup, ... en vele andere goede plugins.

Al de gegevens worden opgegslagen in de wp database. Na een tijd moet je je database opschonen. Rvg optimize database doet het werk voor u.

Goede gevanceerde formulieren heb je meestal ook nodig. Gravity forms is een van de betere. Zeer goede, gebruiksvriendelijke en flexibele formulieren maker. Niet gratis maar zijn geld waard.

Iedere goede website bevat een sitemap. In WP heb je hiervoor de plugin Google xml sitemaps deze plugin werd meerdere malen verkozen als beste WP plugin.

Geen echte plugin maar wel belangrijk. Zie dat je hosting een SSL certificaat heeft. Als deze is ingeschakeld dan is de website te bereiken via https://uwwebsite...

Woocommerce is een gratis winkelwagensysteem voor WP. Met zijn eigen thema's en opties. Woocommerce volstaat voor iedereen die een basis webshop nodig heeft.

Website designer 2 BE on the net !

19/02/2017 Luc Siebens