Sel Bleu

webdesigner sico  Portfolio | www.selbleu.be | 3 talige website Nederlands, Frans, Italiaans | Sinds 2020

webdesign selbleu

Webdesign Selbleu

11 pagina html website NL,FR,IT. Table & Chambres d'hôtes, Flayosc France.

Deze 3talige website is de eerste ooit dat we in het Italiaans gebouwd hebben. Dit gastenverblijf met ontbijt (en soms diner) is gelegen in Frankrijk, in de Var, in het dorp Flayosc. Het is een informatieve sfeer website met een passieve vorm van "vakantieverkoop". De eigenaars hebben richtlijnen gegeven ivm het te ontwerpen logo. En de stijl van het ontworpen logo, heeft uiteindelijk de vormgeving bepaald voor het webdesign. Je hebt de donkere marine blauwe tinten, (bijna koninklijk blauw) en het beige, typische mediterraanse steenkleur. Het logo is een schild, met daarop klassieke sierlijke letters die lichtjes gedraaid zijn, staan niet helemaal recht. Om er een beetje een blauwe golf beweging in te krijgen, wat een knipoog naar de zee is. Het alles omlijnt door een dubbele gouden lijn, zoiets wat je vindt in authentieke menu's van restaurants en hotels. Zo'n adresje waar de tijd stil is blijven staan.

Deze website moet een vakantiegevoel geven, een uitnodiging om daar te vertoeven, om hier een kamer te "reserveren". De bezoeker krijgt meteen een schermvullende foto van het zwembad met daarop een bewegende tekstrotator. Je wordt als bezoeker meteen in de sfeer gezogen, onbewust krijg je al dat "feelgood" gevoel. Het is ook 1 van de weinige websites met achtergrondmuziek. Het is wel zo dat sommige browsers de achtergrond muziek niet automatisch afspeelt.

Op de webpagina's staan veel foto's, het visuele aspect is zeer belangrijk bij een vakantiewebsite. Sel Bleu is een website die eerst wordt gescand en daarna pas gelezen. Het gaat niet om foto's, het gaat om impressies, subtiele nuance =).

In het menu staat als eerste de homepagina met het vlaggetje voor de taalkeuze. Het menu is "sticky" wat betekent dat vanaf dat je naar beneden scrollt het bovenaan zichtbaar blijft. De bezoeker verdwaalt niet op de website.

Het totaalbeeld van de website zit goed, het evenwicht is er. Alle websites die meertalig zijn versterken het professioneel gehalte voor de bezoeker. De bezoeker merkt dat dat de eigenaars het correct hebben laten ontwerpen en afwerken, dat geeft vertrouwen. Vertrouwen dat dit vakantieoord eveneens tot in de puntjes in orde zal zijn. En dan zit het soms in de details. Op de homepagina staan een paar "funfacts". Op de Nederlandse versie staat de afstand vanuit Brussel, op de Italiaanse vanuit Roma.

Er werd geen apart SEO pakket ingebouwd. De resultaten hieronder gaan over de Belgische Google, maar er zijn beslist posities van Selbleu terug te vinden op internationale zoekmachine websites. Opvallend dat de website op Bed en Breakfast Flayosc terug te vinden is. Want B&B wordt nergens in de inhoud vermeld. Zo zie je dat Google alsmaar meer inhoudelijke verbanden kan leggen. Je hoeft niet aan keyword stuffing te doen, Google wilt geen propvolle, samengeperste, zoektermen inhoud. Google wilt kwaltiteitsvolle inhoud / antwoorden laten zien aan zijn zoekers. Je kan de zoekmachine bekijken als een vraag en antwoord systeem.

SEO Selbleu

SEO Inbegrepen gratis basis SEO: staat de website op zijn domeinnaam op de 1ste pagina? JA en op positie nr 1.
De website van Selbleu staat op nr 1 in Google.be (positie in Google) met de volgende zoektermen: sel bleu, table et chambre d'hotes flayosc, op 2 met B&B Flayosc, BB Flayosc, op 5 met Bed en Breakfast Flayosc.

Selbleu website

Websiteproject selbleu