Webshop Annelies Baes

webdesigner annelies baes  Portfolio | www.anneliesbaes.eu | Wordpress Woocommerce webshop | Sinds 2020

webdesign Annelies Baes

Webdesign AnneliesBaes

Webshop Wordpress Woocommerce Annelies Baes.

Bij een webshop moet het webdesign rekening houden met de sfeer "het storytelling" gedeelte en anderzijds met de shop (het e-commerce productgedeelte). Bij de sfeer mag je allerlei foto's gebruiken in verschillende formaten. Je mag wat met de tekst spelen enz.... dit is het informatieve aspect, die de pre-verkoop doet.

Het productgedeelte moet strak zijn, alle productfoto's moeten even groot zijn. De bezoeker mag hier niet worden afgeleid. De focus ligt op het product en op niets anders.

Het bijzondere aan deze webshop is dat het enkel om virtuele downloadbare producten gaat. De koper krijgt een PDF als product. De webshop houdt de producten als downloads bij per klant. Dus 'verliest' de klant het product dan blijft deze via de webshop downloadbaar. Een extra service naar de klant toe.

De webshop heeft geen 'pakjesdienst' nodig, de verzending gebeurt per email vanuit de webshop. We hebben voor deze webshop een aangepast email - order - bevestigings - layout op maat gebouwd.

De webshop is 2talig NL - EN. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van de WPML plugin. WPML = Wordpress Multi Language. Wij hebben een aantal jaar geleden geïnvesteerd in een unlimited lifetime licentie. Zolang dat iemand bij ons klant blijft bieden wij deze vertaalplugin gratis aan onze klanten aan. Een webshop is steeds een samenwerking tussen de klant en ons.

Al onze webshops draaien op een kwaliteitshosting. Een kwaliteitshosting is het fundament op hardware niveau. De beveiliging, de snelheid met GZIP compressie, Varnish of Redis Cache, het 99,99 % online zijn, de 24uurs support ook in het weekend, SSL certificaat,... zijn allemaal zaken die het doel nastreven om u een zorgeloze webshop ervaring te geven. Wij doen van onze zijde al de technische updates. Er worden ook veiligheidsplugins door ons geïnstalleerd want een webshop wordt 300 tot 400 keer per dag aangevallen. Een goede beveiliging zorgt voor een goed slot tegen het "internet ongedierte".

De bedoeling is dat u zich 100% met uw online webwinkel bezighoudt en niet met de technische zaken.

In een Wordpress - Woocommerce webshop krijg je standaard heel wat filtermogelijkheden op producten. Producten verdeel je onder in categorieën. En hier hebben we per categorie een pagina gebouwd. Je kan dus productpagina's op maat gaan bouwen. En het gaat nog verder je kan producten selecteren op bepaalde criteria en die dan inbouwen op andere pagina's. Denk aan gerelateerde producten, u weet wel 'bezoekers hadden ook interesse in de volgende producten'. Maar de webshop kan via de database, elke Wordpress website heeft een database, bijvoorbeeld ook de best verkopende producten laten zien. Gewoon instellen in de backend, het beheersgedeelte van de webshop, en Woocommerce zal de producten tonen.

De klant doet zelf al de productaanpassingen, promo's, ... enz. Het beheer van een webshop moet gebruiksvriendelijk zijn. Er werd ook gekoppeld met Facebook (Facebook tijdslijn) en met Instagram (Instagramfeed).

De basis van een goede webshop start met een goede hosting, daarop draait Wordpress, de Woocommerce e-commerce plugin en een top template die het best voorzien is op Woocommerce. Dit voor de technische zijde. Er zijn natuurlijk nog andere zaken zoals een betalingsprovider, heel het winkelmandje gedeelte, bestellen, afrekenen moet vlot verlopen. Het bestelproces moet vlot gaan. Als betalingsprovider werken wij samen met Mollie. Mollie is de marktleider in de Benelux. Wij zijn partner van Mollie.

Wilt u meer weten over een webshop, lees dan verder op de webshop starten pagina.

SEO webshop AnneliesBaes

SEO Inbegrepen gratis basis SEO: staat de website op zijn domeinnaam op de 1ste pagina? JA en op positie nr 1.
De website van AnneliesBaes staat op nr 1 in Google.be (positie in Google) met de volgende zoekterm: Annelies Baes.

SEO en / of SEA zijn zeer belangrijk. SEO zorgt voor goede posities in de zoekmachines zoals Google, op uw kernwoorden of zoektermen (dit zijn meestal uw producten). SEO is lange termijn denken. SEO moet zich opbouwen. Bij SEA staat de A voor advertenties en dan denken we vooral aan Google Ads en Facebook Ads als de 2 belangrijkste. Advertenties zijn duur maar werken onmiddellijk. Aan SEA hangt een stevig prijskaartje wat mee wordt bepaald door het aantal concurrenten. Iedereen wil bovenaan staan. SEA is korte termijn denken. Ook hiermee kunnen wij u helpen.

SEO + SEA = SEM. Zoekmachineoptimalisatie + Advertenties = de basis voor online marketing. Dit wat uw webshop betreft, maar er is nog een hele wereld, een heel netwerk rond uw webshop denk bijvoorbeeld aan sociale media, blogs,... en niet te vergeten uw backlinks en als je dan naar het totaal kijkt dan hebben we het over digitale aanwezigheid.

Annelies Baes webshop

Websiteproject Annelies Baes