Meer dan duizend nieuwe domeinnaamextensies komen er bij.

Website Designer artikel

Meer dan duizend nieuwe domeinnaamextensies

Op het internet vind je vandaag vooral websites met een domeinnaamextensie van landen. .Be voor België, .Nl voor Nederland, .EU voor Europa, enz... Internationaal speelt de ICANN de rol van internetregulator. De ICANN afkorting staat voor "Internet Corporation for Assigned Names and Numbers". Deze non-profit organisatie wordt aanzien als de autoriteit inzake het toewijzen van IP adressen en domeinnamen. Het ICANN maakt verder afspraken met domeinnaambeheerders en domeinnaamregistreerders. Voor de Belgische .BE is dit DNS Belgium (www.dns.be ).

Op het einde van 2013 werden de eerste nieuwe domeinnaamextensies beschikbaar. Websites met .clothing of .singles of .bike zijn vanaf nu mogelijk. De overige duizend worden de volgende 3 jaar mondjesmaat vrijgegeven..

Voor België komen ondermeer .Gent .Brussels en .Vlaanderen er bij. Andere grote steden volgen op een later tijdstip? De nieuwe extensies zorgen voor een verdere verfijning van het internet. Wat dacht u van .booking of .hotel voor de reissector? Of van .school .college .prof .mba voor het onderwijs.

Webshops en ecommercesites kijken dan weer uit naar .buy of .cheap of .compare .jewelry .furniture .shop .store enz ...

Stel u heeft een winkel in keukenaccessoires, keuken.gifts ligt dan voor de hand. De winkel met designartikelen zou dan design.gifts kunnen heten. Heel wat niches worden beter opgevuld.
domeinnaam extensies

Voor de nieuwe extensies kan u nu bij de belangrijkere registreerders pre-registreren. U doet een aanvraag op de domeinnaam maar dit geeft geen garantie dat u hiervan de eigenaar wordt. Er zijn 3 fasen waarin de nieuwe extensies op de "markt" komen. In de eerste 2 fasen gaat u dikwijls meer betalen. Een vaste regel is er eigenlijk niet. Wie dat het meeste biedt wordt meestal de nieuwe eigenaar. Vanaf de 3de fase worden de extensies algemeen vrijgegeven en hier geldt, eerst is eerst. De prijzen zullen vanaf dan stabiliseren.

Voor sommige extensies kunnen ook extra voorwaarden gevraagd worden. Zo zal een bedrijf van bij ons geen .boston of .moscow extensie kunnen reserveren. Zelfde voor bepaalde beschermde beroepen zoals .accountant of .lawyer .

De nieuwe domeinnamen gaan ook de SEO beïnvloeden. De domeinnaam blijft een van de belangrijkste aspecten van de interne SEO. Door de verdere uitbouw van de nieuwe domeinnaamextensies kan Google, Bing en andere zoekmachines de resultaten meer verfijnen. Dit gaat op termijn een verschuiving geven in de zoekresultaten op bepaalde zoektermen.

Het is duidelijk dat met de nieuwe domeinnaamextensies er nieuwe mogelijkheden en kansen ontstaan om uw bedrijf of organisatie beter te profileren op het internet. De marketingstrategie en zoekmachineoptimalisatie zal hier en daar moeten herbekeken worden.

Wees aanwezig op het internet. Website Designer To BE on the internet!

02/01/2014 Luc Siebens