Annuntia

webdesigner annuntia  Portfolio | www.annuntia.be | 31 pagina Wordpress website | Sinds 2020

webdesign Annuntia

Webdesign Annuntia

31 pagina Wordpress website Annuntia.

Deze website is van een school in Wijnegem. Er was een bestaande website maar die was verouderd naar layout en naar technologie. Met Wordpress kies je voor een technologisch moderne website met veel mogelijkheden. Wordpress is in de basis nog steeds een gratis CMS systeem. CMS staat voor Content Management System of zelfaanpasbare website.

De afspraak was dat we de layout onder handen namen en een toekomstbestendige website zouden leveren waar het beheer eenvoudig van was.

Annuntia.be werd gebouwd met een top template (,het grafische thema,) met veel instellingen die een mooie fijn-tuning bieden. Op deze wijze kan je een persoonlijkheid leggen in je layout. Maar ook in het UX- en UI-design.

UX de User Experience, hoe ervaart de bezoeker de website, hoe gebruiksvriendelijk is de website. UI de User Interface gaat meer over hoe toegankelijk een website is. Nemen we bijvoorbeeld de kleur rood. Rood is een kleur die opvalt. Rood zou dan gepast zijn om veel te gaan gebruiken in CTA's? (CTA = Call To Action). Wel neen, omdat 1 op 12 mannen zijn kleurenblind voor rood. Zij zien rood als een soort van grijs. Een een grijze knop valt niet altijd op.

In de layout vindt men de basiskleuren van de school. Bovenaan heb je een topbalk waar je meteen handige info vindt zoals het telefoonnmer, het hoofdemailadres,.... aan de rechterkant de sociale media icoontjes. Dikwijls wordt dat als foutief webdesign gezien omdat je de bezoeker meteen een aantal uitgangsdeuren aabiedt om de website te verlaten. Maar voor Annuntia moet je naar het grotere geheel zien. De sociale media voor een school zijn actieve broeihaarden van informatie en weetjes, er gebeurt elke dag wel iets, maar daarom zet je dat niet meteen elke dag op je website. Daarvoor dienen de sociale media. Bekijk je het dus vanuit de school als gemeenschap dan kunnen de icoontjes bovenaan worden getoond.

Aan de linkerkant heb je een uitklapmenu, niet zichtbaar op smartphone, met nogmaals de basisinfo maar ook de schoolkalender.

Over de huidige layout gaan we het verder niet hebben. De website wordt nu volledig beheerd door de school zelf. Er zijn sinds het oorspronkelijk ontwerp zaken aangepast, soms goed, maar soms ook minder goed...

SEO Annuntia

SEO Inbegrepen gratis basis SEO: staat de website op zijn domeinnaam op de 1ste pagina? JA en op positie nr 1.
De website van Annuntia staat op nr 1 in Google.be (positie in Google) met de volgende zoektermen: Annuntia instituut, instituut Wijnegem.

Annuntia website

Websiteproject Annuntia