epcerta

webdesigner epcerta  Portfolio | www.epcerta.be | 8 pagina html website | Sinds 2020

webdesign epcerta

Webdesign Epcerta

8 pagina html / css website EPCerta.

Deze website gaat over EPC en andere keuringen in de regio rond Waasmunster, Oost-Vlaanderen. EPC keuring draait om energiesparen, wat dan weer vriendelijk is voor het milieu. Voor het webdesign komen we dan uit bij natuurlijke groene kleuren.

Het logo bestaat uit 2 "groene" huizen met een transparante achtergrond, (want isoleren is belangrijk maar ventilatie eveneens), daarna het woord EPCerta, met de EPC in hoofdletters. De aandachtige bezoeker ziet dat de schouw werd vervangen door groene bladeren.

De website opent met een fullscreen slider met een zoomeffect op de foto's. Het menu werd bovenaan transparant gehouden om de foto's maximaal tot hun recht te laten komen. Maar eenmaal men naar beneden scrollt blijft het logo en het menu bovenaan zichtbaar op een witte achtergrond om een uitstekende leesbaarheid te bekomen.

De website heeft een informatief karakter, met goede info en links naar energiebesparende websites. Er wordt onder meer uitgelegd dat er verschillende soorten van EPC keuringen zijn, daarnaast kan je ook terecht voor andere keuringen.

De layout wordt opgefleurd door blauwe lucht, woningen, groene accenten, de natuur, de energielabels,... met hier en daar enkele leuke icoontjes om de tekst iets "klantvriendelijker" te maken. Het is bewezen dat pagina's vol met alleen maar tekst niet worden gelezen. Verdeling in kolommen, titels, icoontjes,... zijn textuele zaken die helpen om de inhoud te doen lezen. M.a.w. het visuele helpt het doen lezen van de inhoud. Nog meer info op de FAQ pagina, een pagina met nuttige links, waar verschillende outbound, of uitgaande links op staan. Uigaande links is een mes dat aan 2 kanten snijdt omdat deze een uitgangsdeur zijn naar een andere website. Maar voor Google passen uitgaande links bij je expertise. Vergelijk het met een wetenschappelijk boek waar je achteraan een lijst vindt van andere naslagwerken en studies. Zet je dus een paar "juiste" uitgaande links dan versterk je je eigen authoriteit.

Er werd een tarievenpagina gebouwd. Zodat de bezoeker op voorhand een prima idee heeft van een prijs.

Het contactformulier werd eenvoudig gehouden, om het contactverzoek laagdrempelig te houden. In de voetbalk werd de Facebook pagina ingebouwd, op die manier zie je meteen het laatste bericht van de Facebook pagina staan. Daarnaast nogmaals het telefoonnummer en emailadres en het werkgebied. Het werkgebied zijn de gemeentenamen. Doordat dit in de voetbalk of "footer" staat wordt dit niet als spam aanzien. Helemaal onderaan dan nog de copyright vermelding en de link naar de verplichte privacy pagina.

SEO Epcerta

SEO Inbegrepen gratis basis SEO: staat de website op zijn domeinnaam op de 1ste pagina? JA en op positie nr 1.
De website van EPCerta staat op nr 1 in Google.be (positie in Google) met de volgende zoektermen: EPC keuring Waasmunster, EPC aanvragen Waasmunster, energiedeskundige Waasmunster, op 2 met EPC keuring Oost-Vlaanderen, op 5 met elektriciteitskeuring Waasmunster. Waasmunster.

epcerta website

Websiteproject epcerta