Ortho Medical Center

webdesigner ortho medical center  Portfolio | www.ortho-medical-center.be | Wordpress website 20 pagina's 3talig | Sinds 2022

webdesign Ortho Medical Center

Webdesign Ortho Medical Center

3talige Wordpress website 20 pagina's per taal NL - FR - EN Ortho Medical Center.

Deze website heeft 2 doelen. Het OMC is een medisch centrum voor diverse specialisten. Daarnaast worden er praktijkruimtes te huur gesteld. Het OMC ligt in Hoeilaart in de Vlaamse zuidrand rond Brussel. Meertaligheid van de website is een must.

Het heeft even geduurd voor dat we het juiste evenwicht in het webdesign hadden gevonden. Er was een eerste versie maar we botsten op een zeker moment op de limieten van de oorspronkelijke template. We zijn dan terug opnieuw begonnen met het "Zwitsers zakmes" onder de Wordpress templates en ditmaal zat het wel goed.

We hebben een paar kleine esthetische verbeteringen aan het logo aangebracht om het op het internet beter te doen overkomen. Er is ook een bijzonder breed menu, wat zonder extra code normaal niet mogelijk is met een standaard template.

De typographie was ook wat zoeken, het lettertype van het logo is vrij oud. het heeft even geduurd voordat we de link hadden gelegd met orthopedie. We hebben dat, voor de titels, gecombineerd met een veel eleganter lettertype met meer rondingen. (Zie het lettertype van het logo als de "beenderen" en, en het lettertype van de titels als de buitenzijde, het esthetische, maar ok we gaan nu vrij ver).

Lichtblauw, met een tikkeltje groen, is de kleur voor de knoppen, de menu-items, de icoontjes,... dit in scherp contrast met de knalrode urgentiebanner.

De artsen zijn vindbaar via de homepagina, of via hun naam, of via hun discipline / specialisatie. Zowel bovenaan in de topbalk als in de grote voetbalk staat het algemene telefoonnummer en het hoofd-emailadres. De bezoeker vindt snel contactmogelijkheden.

Het bestaande afsprakensysteem werd via code ingebouwd. Het afsprakensysteem is extern. Het reageert juist in het responsive webdesign. De webpagina's bieden voldoende afwisseling om de bezoeker op de pagina te houden. Een bezoeker 'scant' in de eerste plaats een webpagina, het visuele aspect is uiterst belangrijk op een beeldscherm.

Onderaan een mooie grote voetbalk met de contactgegevens, een Google map en de ingebouwde tijdlijn van Facebook. Als allerlaatste nog de taalkeuze, indien de bezoeker wil switchen. De taalkeuze staat ook rechts bovenaan in het menu.

Op de praktijkruimte verhuur pagina's laten we verschillende video's zien. Een video vertelt zoveel en geeft vooral een eerste goede indruk. Algemeen hebben we overal de juiste proportie van witruimte gebruikt waardoor de pagina's niet te zwaar maar ook niet te leeg overkomen.

De contactpagina is een zeer praktische pagina. Onmiddellijk de openingsuren, de bereikbaarheid, het contactformulier waar men ook bestanden kan uploaden, routebeschrijving, parking,... en dat versterkt met de juiste foto's tot aan de ingangsdeur.

Als we deze website vergelijken naar stijl met ziekenhuiswebsites dan vinden we dat de OMC site toch meer karakter en stijl heeft. Maar de design-look is smaak uiteraard. Webdesign moet in de 1ste plaats steeds functioneel zijn.

SEO Ortho Medical Center

SEO Inbegrepen gratis basis SEO: staat de website op zijn domeinnaam op de 1ste pagina? JA en op positie nr 1.
De website van Ortho-Medical-Center staat op nr 1 in Google.be (positie in Google) met de volgende zoekterm: Ortho Medical Center, de oude website op de .com bestaat ook nog en op de domeinnaam spelen ze haasje over, maar goed positie 1 en 2 zijn altijd voor het OMC, verder op 1 met Ortho Medisch Center en Ortho Medisch Center Hoeilaart,...

Ortho Medical Center website

Websiteproject ortho-medical-center