VAB-ABD

webdesigner vab abd  Portfolio | www.vab-abd.be | Wordpress website 2talig | Sinds 2020

webdesign VAB-ABD

Webdesign VAB-ABD

VAB ABD Wordpress website NL-FR 20 pagina's per taal tweetalig NL-FR.

VAB ABD is een vzw. De afkorting staat voor Vereniging van asbestverwijderende bedrijven. De vzw is nationaal gericht. De vzw telt leden van over heel België.

Voor het webdesign zijn we gestart vanuit het aangeleverde logo. Het logo is zwart - rood -wit. Op de homepagina hebben we een schermvullende introfoto gekozen met een gele bouwhelm. Hierdoor krijg je de Belgische kleuren. We hebben het er niet speciaal voor gedaan, maar het kwam gewoon goed uit en het past perfect in de layout.

Deze 20 pagina's per taal Wordpress website heeft een duidelijke navigatie. Je krijgt in een horizontaal menu ongeveer 7 tot 8 menu-items, we hebben hier met een aantal dropdowns moeten werken. Maar het menu is duidelijk ingedeeld; wetgeving, leden, opleidingen,...

De website heeft een apart gedeelte voor de leden. De website is dus zowel voor de leden als voor het grote publiek. Als een lid is ingelogd krijgt deze toegang tot andere info en 'events' die alleen voor leden zichtbaar zijn. Daarnaast heeft de website ook een informatieve functie voor Jan en alleman.

De typography is groot, wat de leesbaarheid ten goede komt. De tijd van de kleine lettertjes op websites is voorbij. Visueel zijn er een aantal achtergrondfoto's ingebouwd die meteen een bepaalde sfeer oproepen. Bij de webpagina's over de wetgeving, hebben we dan nog een vlag bijgevoegd wat de titel en de inhoud nog eens versterkt.

Veel informatie zit ook in PDF vorm op de website. Het voordeel van een PDF is dat zoekmachines de inhoud van de PDF's kunnen lezen. Hierdoor verhoogt de hoeveelheid van kwalitatieve inhoud. En daardoor verhoogt de authoriteit van de website en van de vzw.

Je kan als particulier of bedrijf ook meteen een offerte aanvragen. De offerte gaat rechtstreeks naar de gekozen bouwfirma. De website heeft daardoor tevens een commerciële functie. De logo's van de leden staan op de website, wat dan weer bijdraagt tot naamsbekendheid.

Verder een informatieve en uitgebreide FAQ pagina in accordion vorm. De accordion vorm is uiterst geschikt om veel inhoud op een compactere manier weer te geven. Het is als een verticale tabel, waar je per rij een titel ziet (of een vraag), en als je dan op de titel klikt, dan klapt deze open en verschijnt de gezochte informatie.

Er zijn een paar kleine grafische effecten gebruikt zonder er echter mee te overdrijven. Om nog even terug te komen op de accordion. Vooraan hebben we een + icoon, bij het klikken verandert deze in een - icoon. Kleine dingetjes die het aangenamer maken voor de bezoeker. Kleine zaken die de gebruiksvriendelijkheid en de toegankelijkheid van de website verbeteren. In ons vakargon heet dit dan: UX-webdesign en UI-webdesign.

SEO VAB-ABD

SEO Inbegrepen gratis basis SEO: staat de website op zijn domeinnaam op de 1ste pagina? JA en op positie nr 1.
De website van VAB-ABD staat op nr 1 in Google.be (positie in Google) met de volgende zoektermen: Vereniging asbestverwijderende bedrijven, asbestverwijderende bedrijven, Association belge des désamianteurs, Association des désamianteurs

VAB-ABD website

Websiteproject VAB-ABD